Garantia Produselor
Conform HG nr. 449/2003 privind obligatiile ce revin agentilor economici –persoane fizice sau juridice in comercializarea produselor de folosinta indelungata destinate consumatorilor si OUG nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor – modificata si completata, pe aceasta cale clientul se considera anuntat si isi acceptul cu privire la conditiile de acordare a garantiei.
Art 1. Conditii de acordare a garantiei
1.Termenul de garantie este de 12 luni de la data cumpararii produsului si respectiv ale accesoriilor standard aflate in componenta sa (cumparate simultan cu produsul, dacă este cazul).
2. Garantia se acorda conform legislatiei romane in vigoare la data cumpararii, se aplica numai daca produsul este folosit corespunzator (in concordanta cu instructiunile de folosire evidentiate mai jos) si este valabila numai insotita de factura de cumparare și chitanta (dacă aceasta a fost emisa), precum si certificatul de garantie, toate in original.
3. In cazul defectarii/deteriorarii in conditii normale de utilizare a produselor, pe durata perioadei de garantie, produsul se va inlocui gratuit, la sediile mentionate in acest certificat.
4. Produsele necesita respectarea cu strictete a conditiilor de manipulare, transport, pastrare, exploatare, intretinere prevazute in acest act de garantie.
Art 2. Situatii care duc la iesirea din garantie a produsului/ produselor
1. Nerespectarea conditiilor de manipulare, transport, pastrare, exploatare si intretinere prevazute in certificatul de garantie sau in conditii ce contravin standardelor de folosire;
2. Documentele de garantie nu sunt prezentate, au fost deteriorate/modificate sau sunt ilizibile sau certificatul de garantie este expirat, atunci cumparatorul nu beneficiaza de garantie.
3. Produsul/produsele prezinta deteriorari cauzate de accidente mecanice, lovituri, socuri, patrunderi de lichide ( în anumite cazuri), expuneri la foc, utilizare gresita sau neglijenta, schimbari ale starii initiale, pastrarea in conditii improprii – functionarea repetata in regim de mari diferente de temperatura care cauzeaza fenomenul de “condens” intern, expunerea excesiva la umezeala sau radiatii solare sau neglijentei in utilizare;
4. Produsul/produsele a fost utilizat impreuna cu alte accesorii in afara celor recomandate de vânzător;
5. Neconcordanta intre produsele inscrise in factura si cele care se doresc a fi inlocuite/reparate.
6. Pierderea certificatului de garantie determina iesirea din garantie a produsului.
7. Durata de garantie a produselor este de 1 an, de la emiterea facturii.
8. In cazul deteriorarii/ defectarii produsului, din alte cauze decât cele mentionate mai sus, cumparatorul va fi nevoit sa anunțe vânzătorul atat telefonic cat și prin email oficial la contact@biotechgroup.ro despre situația aparuta. Se va completa o Cerere de inlocuire în Garantie unde se vor nota toate aspectele deteriorarii/ defectarii a fiecarui produs cumpărat pe factura care face obiectul acestui certificat de garantie și vor atasa și poze concludente ale deteriorarii. In cazul in care clientul nu domicilieaza in acelasi oras cu sediul vanzatorului, clientul trebuie sa trimita produsul printr-un curier rapid ( Cargus, Fan Courier , etc) la sediul mentionat in Certificatul de Garantie, costurile pentru aceasta operatiune fiind suportate de catre vanzator.
Art 3. Identitatea materialelor, a obiectelor, a produselor din etape intermediare de fabricatie sau a substantelor destinate fabricarii materialelor sau obiectelor respective
1. ALUMINIU (Caserole aluminiu, Folii aluminiu):Articolele pot veni in contact in conditii de siguranta cu toate tipurile de produse alimentare inclusiv grase, acre și alimente alcoolice. Este important sa se acorde atentia asupra faptului ca intervalul de temperatura, in timpul utilizarii in practica a articolelor noastre ar trebui sa fie intre -40ºC si + 280ºC. In special, trebuie subliniat, ca limita de temperatura inalta nu trebuie sa fie depasita. Cu conditia ca indicatiile de temperatura de siguranta de mai sus sunt respectate, articolele noastre introduse pe piata si utilizate în conditii normale: nu pot pune in pericol sanatatea umana; nu pot aduce o modificare inacceptabila a compozitiei produselor alimentare; nu pot determina o deteriorare a caracteristicilor organoleptice ale produselor alimentare. De asemenea este foarte important de observat ca articolele mentionate mai sus nu pot fi folosite pentru incalzirea alimentelor în cuptorul cu microunde. Raportul dintre suprafata de contact cu volumul difera in functie de specificul fiecarui articol.
2. BAMBUS (Ornamente bambus, farfurii și boluri bambus): Articolele pot veni in contact in conditii de siguranta cu toate tipurile de produse alimentare inclusiv grase, acre sialimente alcoolice. Este important sa se acorde atentia asupra faptului ca intervalul de temperatura, in timpul utilizarii in practica a articolelor noastre ar trebui sa fie intre -5ºC si + 70ºC / -5ºC-40ºC circa 24 ore / 40ºC-70ºC circa 2 ore / 70ºC-100ºC maxim 15 minute. In special, trebuie subliniat, ca limita de temperatura inalta nu trebuie sa fie depasita. Cu conditia ca indicatiile de temperatura de siguranta de mai sus sunt respectate, articolele noastre introduse pe piata si utilizate în conditii normale: nu pot pune in pericol sanatatea umana; nu pot aduce o modificare inacceptabila a compozitiei produselor alimentare; nu pot determina o deteriorare a caracteristicilor organoleptice ale produselor alimentare. De asemenea este foarte important de observat ca articolele mentionate mai sus nu pot fi folosite pentru incalzirea alimentelor în cuptorul cu microunde, cuptor clasic, in cel cu infrarosu sau in cuptorul multifunctional. Produsele din bambus sunt compostabile 100%. Raportul dintre suprafata de contact cu volumul difera in functie de specificul fiecarui articol.
3. BOPP (Pungi BOPP, Folii BOPP): Articolele pot veni in contact in conditii de siguranta cu toate tipurile de produse alimentare inclusiv grase, acre și alimente alcoolice. Este important sa se acorde atentia asupra faptului ca intervalul de temperatura, in timpul utilizarii in practica a articolelor noastre ar trebui sa fie intre -10ºC si + 70ºC / 40ºC – 70ºC circa 2 ore / 70ºC – 100ºC maxim 15 minute. In special, trebuie subliniat, ca limita de temperatura inalta nu trebuie sa fie depasita. Cu conditia ca indicatiile de temperatura de siguranta de mai sus sunt respectate, articolele noastre introduse pe piata si utilizate în conditii normale: nu pot pune in pericol sanatatea umana; nu pot aduce o modificare inacceptabila a compozitiei produselor alimentare; nu pot determina o deteriorare a caracteristicilor organoleptice ale produselor alimentare. De asemenea este foarte important de observat ca articolele mentionate mai sus nu pot fi folosite pentru incalzirea alimentelor în cuptorul cu microunde, cuptor clasic, in cel cu infrarosu sau in cuptorul multifunctional. Raportul dintre suprafata de contact cu volumul difera in functie de specificul fiecarui articol.
4. C-PLA (Tacamuri C-PLA): Articolele pot veni in contact in conditii de siguranta cu toate tipurile de produse alimentare inclusiv grase, acre și alimente alcoolice. Este important sa se acorde atentia asupra faptului ca intervalul de temperatura, in timpul utilizarii in practica a articolelor noastre ar trebui sa fie intre -40ºC si + 85ºC / -40ºC – 35ºC pe o perioada de timp nedeterminata / 35ºC – 65ºC circa 2 ore / 65ºC – 85ºC circa 30 minute. In special, trebuie subliniat, ca limita de temperatura inalta nu trebuie sa fie depasita. ATENTIE: Este foarte important sa aveti grija cand folositi tacamuri deoarece tacamurile de unica folosinta din C-PLA se pot deteriora în timpul utilizarii. Acestea pot fi utilizate de catre minori sub atenta supraveghere a unui adult. Cu conditia ca indicatiile de temperatura de siguranta de mai sus sunt respectate precum si ca conditiile speciale privind tacamurile de unica folosinta sunt respectate, articolele noastre introduse pe piata si utilizate in conditii normale: nu pot pune in pericol sanatatea umana; nu pot aduce o modificare inacceptabila a compozitiei produselor alimentare; nu pot determina o deteriorare a caracteristicilor organoleptice ale produselor alimentare. Produsele din c-pla sunt compostabile 100%. Raportul dintre suprafata de contact cu volumul difera in functie de specificul fiecarui articol.
5. HARTIE SI CARTON INNOBILAT - PAP (Caserole, Pahare, Cutii, Tavite, Farfurii): Articolele pot veni in contact in conditii de siguranta cu toate tipurile de produse alimentare inclusiv grase, acre și alimente alcoolice. Este important sa se acorde atentia asupra faptului ca intervalul de temperatura, in timpul utilizarii in practica a articolelor noastre ar trebui sa fie intre 0ºC si + 90ºC maxim 24 ore. In special, trebuie subliniat, ca limita de temperatura inalta nu trebuie sa fie depasita. Cu conditia ca indicatiile de temperatura de siguranta de mai sus sunt respectate, articolele noastre introduse pe piata si utilizate în conditii normale: nu pot pune in pericol sanatatea umana; nu pot aduce o modificare inacceptabila a compozitiei produselor alimentare; nu pot determina o deteriorare a caracteristicilor organoleptice ale produselor alimentare. Raportul dintre suprafata de contact cu volumul difera in functie de specificul fiecarui articol.
6. HARTIE SI CARTON - PAP (Hartie, Pungi, Hartie de ambalat, Cutii, Caserole, Farfurii): Articolele pot veni in contact in conditii de siguranta cu toate tipurile de produse alimentare inclusiv grase, acre și alimente alcoolice. Este important sa se acorde atentia asupra faptului ca intervalul de temperatura, in timpul utilizarii in practica a articolelor noastre ar trebui sa fie intre -40ºC si + 220ºC / 40ºC-70ºC circa 24 ore / 70ºC circa 2 ore. In special, trebuie subliniat, ca limita de temperatura inalta nu trebuie sa fie depasita. Cu conditia ca indicatiile de temperatura de siguranta de mai sus sunt respectate, articolele noastre introduse pe piata si utilizate în conditii normale: nu pot pune in pericol sanatatea umana; nu pot aduce o modificare inacceptabila a compozitiei produselor alimentare; nu pot determina o deteriorare a caracteristicilor organoleptice ale produselor alimentare. Produsele din hartie si carton sunt compostabile 100%. Raportul dintre suprafata de contact cu volumul difera in functie de specificul fiecarui articol.
7. LDPE (Pungi HDPE/LDPE, Saci menaj HDPE/LDPE, Folii HDPE / LDPE): Articolele pot veni in contact in conditii de siguranta cu toate tipurile de produse alimentare inclusiv grase, acre și alimente alcoolice. Este important sa se acorde atentia asupra faptului ca intervalul de temperatura, in timpul utilizarii in practica a articolelor noastre ar trebui sa fie intre -60ºC si + 80ºC / 40ºC – 70ºC circa 2 ore / 70ºC – 100ºC maxim 15 minute. In special, trebuie subliniat, ca limita de temperatura inalta nu trebuie sa fie depasita. Cu conditia ca indicatiile de temperatura de siguranta de mai sus sunt respectate, articolele noastre introduse pe piata si utilizate în conditii normale: nu pot pune in pericol sanatatea umana; nu pot aduce o modificare inacceptabila a compozitiei produselor alimentare; nu pot determina o deteriorare a caracteristicilor organoleptice ale produselor alimentare. De asemenea este foarte important de observat ca articolele mentionate mai sus nu pot fi folosite pentru incalzirea alimentelor în cuptorul cu microunde, cuptor clasic, in cel cu infrarosu sau in cuptorul multifunctional. Raportul dintre suprafata de contact cu volumul difera in functie de specificul fiecarui articol.
8. LEMN (Caserole LEMN, Tacamuri LEMN): Articolele pot veni in contact in conditii de siguranta cu toate tipurile de produse alimentare inclusiv grase, acre și alimente alcoolice. Este important sa se acorde atentia asupra faptului ca intervalul de temperatura, in timpul utilizarii in practica a articolelor noastre ar trebui sa fie intre -18ºC si + 200ºC / -18ºC – 40ºC circa 24 ore / 40ºC – 100ºC circa 2 ore. In special, trebuie subliniat, ca limita de temperatura inalta nu trebuie sa fie depasita. ATENTIE: Este foarte important sa aveti grija cand folositi tacamuri deoarece tacamurile de unica folosinta din LEMN se pot deteriora în timpul utilizarii. Acestea pot fi utilizate de catre minori sub atenta supraveghere a unui adult. Cu conditia ca indicatiile de temperatura de siguranta de mai sus sunt respectate precum si ca conditiile speciale privind tacamurile de unica folosinta sunt respectate, articolele noastre introduse pe piata si utilizate in conditii normale: nu pot pune in pericol sanatatea umana; nu pot aduce o modificare inacceptabila a compozitiei produselor alimentare; nu pot determina o deteriorare a caracteristicilor organoleptice ale produselor alimentare. De asemenea este foarte important de observat ca articolele mentionate mai sus nu pot fi folosite pentru incalzirea alimentelor în cuptorul cu microunde. Produsele din lemn sunt compostabile 100%. Raportul dintre suprafata de contact cu volumul difera in functie de specificul fiecarui articol.
9. OPS (Caserole OPS): Articolele pot veni in contact in conditii de siguranta cu toate tipurile de produse alimentare inclusiv grase, acre și alimente alcoolice. Este important sa se acorde atentia asupra faptului ca intervalul de temperatura, in timpul utilizarii in practica a articolelor noastre ar trebui sa fie intre -40ºC si + 80ºC. In special, trebuie subliniat, ca limita de temperatura inalta nu trebuie sa fie depasita. Cu conditia ca indicatiile de temperatura de siguranta de mai sus sunt respectate, articolele noastre introduse pe piata si utilizate în conditii normale: nu pot pune in pericol sanatatea umana; nu pot aduce o modificare inacceptabila a compozitiei produselor alimentare; nu pot determina o deteriorare a caracteristicilor organoleptice ale produselor alimentare. Raportul dintre suprafata de contact cu volumul difera in functie de specificul fiecarui articol.
10. PET (Caserole PET, Pahare PET, Capace PET, Cofraje PET): Articolele pot veni in contact in conditii de siguranta cu toate tipurile de produse alimentare inclusiv grase, acre și alimente alcoolice. Este important sa se acorde atentia asupra faptului ca intervalul de temperatura, in timpul utilizarii in practica a articolelor noastre ar trebui sa fie intre -20ºC si + 70ºC / 40ºC – 70ºC circa 2 ore / 70ºC – 100ºC maxim 15 minute. In special, trebuie subliniat, ca limita de temperatura inalta nu trebuie sa fie depasita. Cu conditia ca indicatiile de temperatura de siguranta de mai sus sunt respectate, articolele noastre introduse pe piata si utilizate în conditii normale: nu pot pune in pericol sanatatea umana; nu pot aduce o modificare inacceptabila a compozitiei produselor alimentare; nu pot determina o deteriorare a caracteristicilor organoleptice ale produselor alimentare. De asemenea este foarte important de observat ca articolele mentionate mai sus nu pot fi folosite pentru incalzirea alimentelor în cuptorul cu microunde, cuptor clasic, in cel cu infrarosu sau in cuptorul multifunctional. Raportul dintre suprafata de contact cu volumul difera in functie de specificul fiecarui articol.
11. POLICARBONAT (Pahare POLICARBONAT): Articolele pot veni in contact in conditii de siguranta cu toate tipurile de produse alimentare inclusiv grase, acre și alimente alcoolice. Este important sa se acorde atentia asupra faptului ca intervalul de temperatura, in timpul utilizarii in practica a articolelor noastre ar trebui sa fie intre -10ºC si + 100ºC. In special, trebuie subliniat, ca limita de temperatura inalta nu trebuie sa fie depasita. Cu conditia ca indicatiile de temperatura de siguranta de mai sus sunt respectate, articolele noastre introduse pe piata si utilizate în conditii normale: nu pot pune in pericol sanatatea umana; nu pot aduce o modificare inacceptabila a compozitiei produselor alimentare; nu pot determina o deteriorare a caracteristicilor organoleptice ale produselor alimentare. Raportul dintre suprafata de contact cu volumul difera in functie de specificul fiecarui articol.
12. POLIPROPILENA – PP (Caserole PP, Capace PP, Pahare PP, Paie PP): Articolele pot veni in contact in conditii de siguranta cu toate tipurile de produse alimentare inclusiv grase, acre și alimente alcoolice. Este important sa se acorde atentia asupra faptului ca intervalul de temperatura, in timpul utilizarii in practica a articolelor noastre ar trebui sa fie intre -10ºC si + 140ºC. In special, trebuie subliniat, ca limita de temperatura inalta nu trebuie sa fie depasita. Cu conditia ca indicatiile de temperatura de siguranta de mai sus sunt respectate, articolele noastre introduse pe piata si utilizate în conditii normale: nu pot pune in pericol sanatatea umana; nu pot aduce o modificare inacceptabila a compozitiei produselor alimentare; nu pot determina o deteriorare a caracteristicilor organoleptice ale produselor alimentare. Raportul dintre suprafata de contact cu volumul difera in functie de specificul fiecarui articol.
13. PLASTIC - PS (Farfurii PS, Tacamuri PS, Caserole PS, Pahare PS, Capace PS, Paletine PS): Articolele pot veni in contact in conditii de siguranta cu toate tipurile de produse alimentare inclusiv grase, acre și alimente alcoolice. Este important sa se acorde atentia asupra faptului ca intervalul de temperatura, in timpul utilizarii in practica a articolelor noastre ar trebui sa fie intre -10ºC si + 85ºC / 70ºC – 85ºC maxim 2 ore / 85ºC – 95ºC maxim 15 minute. In special, trebuie subliniat, ca limita de temperatura inalta nu trebuie sa fie depasita. ATENTIE: Este foarte important sa aveti grija cand folositi tacamuri deoarece tacamurile de unica folosinta din PS se pot deteriora în timpul utilizarii. Acestea pot fi utilizate de catre minori sub atenta supraveghere a unui adult. Cu conditia ca indicatiile de temperatura de siguranta de mai sus sunt respectate precum si ca conditiile speciale privind tacamurile de unica folosinta sunt respectate, articolele noastre introduse pe piata si utilizate in conditii normale: nu pot pune in pericol sanatatea umana; nu pot aduce o modificare inacceptabila a compozitiei produselor alimentare; nu pot determina o deteriorare a caracteristicilor organoleptice ale produselor alimentare. Raportul dintre suprafata de contact cu volumul difera in functie de specificul fiecarui articol.
14. POLISTIREN - PSE (Boluri PSE, Pahare PSE, Tavite PSE, Caserole PSE, Farfurii PSE): Articolele pot veni in contact in conditii de siguranta cu toate tipurile de produse alimentare inclusiv grase, acre și alimente alcoolice. Este important sa se acorde atentia asupra faptului ca intervalul de temperatura, in timpul utilizarii in practica a articolelor noastre ar trebui sa fie intre -20ºC si + 85ºC / 70ºC – 100ºC maxim 15 minute / 40ºC – 70ºC circa 2 ore / 40ºC circa 24 ore. In special, trebuie subliniat, ca limita de temperatura inalta nu trebuie sa fie depasita. Cu conditia ca indicatiile de temperatura de siguranta de mai sus sunt respectate, articolele noastre introduse pe piata si utilizate în conditii normale: nu pot pune in pericol sanatatea umana; nu pot aduce o modificare inacceptabila a compozitiei produselor alimentare; nu pot determina o deteriorare a caracteristicilor organoleptice ale produselor alimentare. Raportul dintre suprafata de contact cu volumul difera in functie de specificul fiecarui articol.
15. SAN ( pahare SAN): Articolele pot veni in contact in conditii de siguranta cu toate tipurile de produse alimentare inclusiv grase, acre și alimente alcoolice. Este important sa se acorde atentia asupra faptului ca intervalul de temperatura, in timpul utilizarii in practica a articolelor noastre ar trebui sa fie intre -10ºC si + 90ºC. In special, trebuie subliniat, ca limita de temperatura inalta nu trebuie sa fie depasita. Cu conditia ca indicatiile de temperatura de siguranta de mai sus sunt respectate, articolele noastre introduse pe piata si utilizate în conditii normale: nu pot pune in pericol sanatatea umana; nu pot aduce o modificare inacceptabila a compozitiei produselor alimentare; nu pot determina o deteriorare a caracteristicilor organoleptice ale produselor alimentare. Raportul dintre suprafata de contact cu volumul difera in functie de specificul fiecarui articol.
16. TRESTIE (farfurii, caserole din TRESTIE DE ZAHAR): Articolele pot veni in contact in conditii de siguranta cu toate tipurile de produse alimentare (inclusiv grase, acre și alimente alcoolice), cu exceptia produselor alimentare lichide. Este important sa se acorde atentia asupra faptului ca intervalul de temperatura, in timpul utilizarii in practica a articolelor noastre ar trebui sa fie intre -10ºC si + 120ºC. In special, trebuie subliniat, ca limita de temperatura inalta nu trebuie sa fie depasita. Cu conditia ca indicatiile de temperatura de siguranta de mai sus sunt respectate, articolele noastre introduse pe piata si utilizate în conditii normale: nu pot pune in pericol sanatatea umana; nu pot aduce o modificare inacceptabila a compozitiei produselor alimentare; nu pot determina o deteriorare a caracteristicilor organoleptice ale produselor alimentare. De asemenea este foarte important de observat ca articolele mentionate mai sus pot fi folosite pentru incalzirea alimentelor in cuptorul cu microunde pana la maxim 800 W timp de 2 minute. Produsele din trestie de zahar sunt compostabile 100%. Raportul dintre suprafata de contact cu volumul difera in functie de specificul fiecarui articol.
17. NITRIL, VINIL, LATEX și CPE (manusi de unica folosinta): Articolele pot veni in contact in conditii de siguranta cu toate tipurile de produse alimentare inclusiv grase, acre și alimente alcoolice. Este important sa se acorde atentia asupra faptului ca temperatura, in timpul utilizarii in practica a articolelor noastre ar trebui să fie maxim 30ºC. In special, trebuie subliniat, ca limita de temperatura inalta nu trebuie sa fie depasita. Cu conditia ca indicatiile de temperatura de siguranta de mai sus sunt respectate, articolele noastre introduse pe piata si utilizate în conditii normale: nu pot pune in pericol sanatatea umana; nu pot aduce o modificare inacceptabila a compozitiei produselor alimentare; nu pot determina o deteriorare a caracteristicilor organoleptice ale produselor alimentare. Raportul dintre suprafata de contact cu volumul difera in functie de specificul fiecarui articol.
18. ECHIPAMENTE DE PROTECTIE (acoperitori pantofi, bonete, combinezoane, cotiere, halate, masca pentru fata de unica folosinta, sorturi): In calitate de distribuitor confirmam ca articolele specificate satisfac pe deplin si urmatoarele cerinte: sunt in confrmitate cu specificatiile tehnice, documentele de calitate si certificatele de conformitate emise de producători; respecta toate normele legale nationale, europene si international in vigoare; au fost receptionate cu respectarea conditiilor prevazute in legislatia sanitar-veterinara si pentru siguranta alimentelor in vigoare in baza documentelor de calitate, a certificatelor de conformitate sau a altor documente necesare punerii pe piata, emise de producatori. Cu conditia respectarii prescriptiilor privind manipularea, exploatarea, intretinerea, utilizarea, depozitaea si transportul prevazute în normele legale in vigoare, articolele noastre introduse pe piata si utilizate in conditii normale: nu pot pune in pericol viata, sanatatea umana si securitatea muncii; nu produc un impact negativ asupra mediului.